Diego Godin : Ujfalusinin bıraktığı yerden...


atleti Diego Godin

Diego Godin 16 Şubat 1986 tarihinde Uruguay'ın Rosario şehrinde dünyaya geldi.

Önümüzdeki şubat ayında 34 yaşına girecek 1.87 boyundaki oyuncu İnter'de forma giyiyor.


Diego Godin

Godin 9 sene boyunca Atletico Madrid'de forma giydi, uzun yıllar boyunca Simeone'nin kader ortağı oldu. Atletico Madrid takımının dipten zafere giden yolunda çok büyük kader ortaklığı yaptı. Sözleşmesi sona erince de bedelsiz olarak 2019/20 sezon başında İnter'e transfer oldu.

Simeone takımından Conte takımına transfer olan bir oyuncu, bu bile başlı başına muhteşem bir referans. Diego Godin, Muslera'nın Uruguay Milli takımından yakın arkadaşı, Saracchi'nin de takıma katılabileceği düşünülürse mini bir Güney Amerika Çetesi hayırlı olsun diyeceğiz.

Diego Godin, winner bir oyuncu. Ujfalusi Galatasaray'a ne kattıysa çok daha fazlasını yapabilecek bir oyuncu, tribüne seyirci de çekecektir. Godin transfer edilirse ligde kartlar yeniden karılır.

Diego Godin, Ujfalusi'den bile daha ujfalusidir. Ujfalusi'nin ağzımıza bir parmak bal çaldığı ortamda bize kavanozla bal ikram eder.

Godin transferinden bağımsız, Galatasaray'da ligin ikinci yarısında kimler planlamada yer alıyorsa mutlaka ama mutlaka kampa katılmalılar, kampa katılmayan oyuncuların sezon sonuna kadar hazırlanmasını bekleyebilecek kadar kredimiz yok.


Diego Godin fm


Diego Godin'in özelliklerini anlatmaya gerek olmadığını düşünüyorum, yıllarca en üst seviyede forma giydi. Godin hakkında şunu söylememiz gerekli, artık yaşı 34'e dayandı ve bundan sonra fiziksel olarak geriye doğru gidecek. Mental anlamda dünyadaki sayılı stoperlerden biri, haliyle maaşı da az olmayacaktır. 
Luyindama'nın sakatlığı sonrası Galatasaray için stoper transferi olmazsa olmaz durumunda, eğer şampiyonluk yolunda ayakta kalmak istiyorsak en doğru tercihi yapmak zorundayız. Godin transferi rakiplere de büyük mesaj verecektir.

Godin'in performans verileri hala üst seviyede, kariyeri boyunca uzun süreli sakatlığı olmayan bir oyuncu. Sakatlık mevzusu bizim ülke için pek geçerli değil çünkü nice sakatlanmayan adamlar geldi topa vuramadan sakatlık yüzünden gönderdik, bu yüzden biraz nasip işi.


Diego Godin


Olası bir Diego Godin'in İnter'den ayrılık nedeni kazandığı yıllık ücret olabilir, 1.5 yıllık süre zarfında Godin'in çok üst düzey katkı vereceğini düşünüyorum, sözleşme süresinin uzaması Galatasaray'ın aleyhine olacaktır.

Godin tam bir savunma lideridir; Luyindama, Marcao ve altyapıdan gelecek herkese savunma nasıl yapılır öğretecektir. Sırf altyapıdaki çocuklar yararlansın diye bile isterim bu transferi. Diego Godin Atletico Madrid ile 9 yıl boyunca düzenli olarak 4-4-2'de stoper oynadı, 4-4-2 dizilişinin piri diyebiliriz kendisi için. Bu transfer Muslera'yı da rahatlatacaktır, Saracchi transfer edilirse onun da uyum sorununu kolaylaştıracaktır.

Godin transferi dolaylı yoldan da geleceğe yatırımdır, Godin'den gerekli dersleri alabilen Işık Kaan Arslan, Emin Bayram, Marcao gibi oyuncular çok başka yerlere gelebilirler.


Diego Godin


Diego Godin çok büyük bir duran top silahı olur, hava toplarında çok dominant bir oyuncudur.

Godin gelirse Muslera ve Saracchi etkisiyle onun da buraya uyum sorunu olmayacaktır, Uruguaylı oyuncular sıcakkanlıdır.

Conte sezonun ilk yarısında neredeyse hiç rotasyon yapamadığı için yönetimine her basın toplantısında sallıyordu, şampiyonluk yarışında olan İnter Godin'i bırkmak ister mi emin değilim. Bırakırlarsa da maaş yüzünden olur, Da Costa'ların adının geçtiği yerde Diego Godin çok başka seviyedir. İnter'in maaşını karşılamakta zorlandığı bir adamın maaşını karşılamakta Galatasaray da zorlanabilir. Süreci takip edeceğiz.

Beşiktaş'ın yakın zamanda yaptığı Pepe transferi ile de benzer tarzda bir hamle olur. Pepe şuanda Porto'da forma giyiyor, hala Türkiye ligi için üst seviye sayılır.

Ayrıca Diego Godin, Falcao'nun da eski takım arkadaşı. Aynı zamanda Arda Turan'ın da...
Galatasaray takımında anket yapılsa, stoper transferi için net Diego Godin seçilir. 
Epunueru'nun bu ligde yaptıkları Godin'in yapabileceklerinin garantisidir.


godin



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »