Filip Benkovic : FMcilerin gözü yaşlı...


Benkovic, 13 Temmuz 1997'de Zagreb'te dünyaya geldi.
1.94 boyundaki stoper Leicester City'de forma giyiyor.

Ligdeki direkt rakiplerimizin hücum oyuncularına baktığımızda Burak Yılmaz hariç hemen hemen hepsi hedef adam profilinde; Muriqi, Sörloth, Crivelli. 

Bence stoper transferini bu durumu gözeterek yapmalıyız,alacağımız oyuncu rakip forvetlerle boğuşabilecek özellikle de hava toplarında rakiplerine üstünlük kurabilecek biri olmalı.




Benkovic Dinamo Zagreb ile çok başarılı işlere imza attı, Zagreb ekibinde 76 maça çıkan oyuncu 6 gol 3 asistlik performans sergiledi. Takımında forma giydiği maçlarda takımı yaklaşık 2.3 puan ortalaması ile oynadı ki, çok genç yaşta Dinamo Zagreb forması giydiği göz önünde bulundurulursa ciddi bir potansiyel sayılabilir.




Benkovic'in bu performansı 2019/2019 sezonunda 14.5 Milyon Euro bedelle onu Leicester City'e götürdü. İlk sezonunda Leicester'da forma şansı bulamayan oyuncu, devre arasında Celtic'in yolunu tuttu ve Celtic'de de Zagreb yıllarına benzer bir performans sergiledi. 2 defa Hırvatistan'da şampiyon olan oyuncu geçen sene de Celtic ile şampiyon oldu, genç yaşına göre winner bir oyuncu.




Sene başında Harry Maguire'nin takımdan ayrılmasıyla takımda tutulan Benkovic; Çağlar ve Evans'tan formayı almayı başaramadı.

Leicester City geçen sene olduğu gibi bu sezon da Benkovic'i kiralayabilir, acaba Benkovic bizimle birlikte burada şampiyon olabilir mi?




Öncelikle Celtic bu oyuncuya yeniden sulanıyor, mevcut stoperleri sakatlıkla boğuşan Celtic taraftarları da bu oyuncuyu çok istiyor. 2014 ile 2016 yılları arası Celtic'de Van Dijk'ler Denayer'ler falan oynadı yani stoper konusunda potansiyelli oyuncuları yakalayabilen bir ekip.



Benkovic Football manager serilerinin efsanelerinden biridir, 2017-2018-2019 her sezon wonderkid oyuncular arasında yer alır, football manager scoutlarının raporları çok olumlu.

Benkovic kiralık aşka uygun bir oyuncu, gelirse takıma adapte olacaktır.
Hava toplarında çok etkili ama çeviklik ve hız konusunda pek iyi sinyaller vermiyor, ayrıca boyuna göre de fiziğini geliştirmesi gerekli.
Teknik beceri olarak bence yeterli bir oyuncu, oyu kurmada ve özellikle uzun paslarda isabet sağlayabiliyor.

Kritik maçlarda kornerlerden gol katkısı verme ihtimali çok yüksek, duran top savunması ve rakibi ilerde presle boğduktan sonra rakibin atacağı uzun topları toplamada çok yardımcı olacaktır.




Muhtemelen Çağlar kadar hızlı ve sert olmadığı için formayı kaptırdı ama bizim ligde de premier lig oyuncularıyla karşılaşmayacak sonuçta.

Scout ekibinin değerlendirmesi gereken bir oyuncu olduğunu düşünüyorum, alınacaksa da 1.5 senelik imzalayıp seneye Luyindama, Marcao ile birlikte savunmanın iskeletini oluşturması daha iyi bir seçenek gibi görünüyor.

Okay Yokuşlu transferini ben çok önemli görüyorum, çünkü yeri gelince stoperi de yedekleyecek, maç içinde 3'lü savunma kurgusuna geçme imkanı da veriyor, orta saha oyuncularımız sakatlanırsa orası için sigorta, savunma oyuncularımız sakatlanırsa orası için yama. Kim alınırsa alınsın bence yedek kulübesi için Okay'ı düşünmeliyiz. Bkz. OKAY YOKUŞLU 

Oyuncunun genç yaşlarda forma giydiği takımlarda şampiyonluk görmesi oyuncunun mental açıdan çok güçlü olduğunun kanıtı. Benkovic topa kayarak müdahalelerde başarılı bir performans çiziyor ama araya atılan toplarda ve geniş alanda hızlı oyuncularla karşı karıya bırakılırsa bize korku dolu anlar da yaşatabilir.

Hem mental açıdan iyi hem hızlı hem güçlü hem teknik hem havadan iyi oyuncuyu bize yedirmezler, o tarz oyuncular dünyanın en iyi takımlarında zaten, mecburen bazı özelliklerden feragat etmemiz gerekir. Bakalım teknik ekibimizin seçimi ne olacak.



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »