Tino Kadewere : Le Havre vela Kadewere

Tino Kadewere

5 Ocak 1996 Zimbabwe doğumlu oyuncu, 1.83 boyunda ve Fransa 2.lig takımlarından Le Hawre'de forma giyiyor.

Bu sezon Ligue 2'de Le Havre ile ligin ilk yarısında; 19 maçta 17 gol 4 asistlik performans sergiledi

Öncelikle Fransa 2.ligi bile olsa Galatasaray'ın ekonomik durumu göz önüne alınırsa bu transferi zor görüyorum. Le Hawre Kadewere'yi geçen sezon Djurgarden takımından 2 Milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek kadrosuna katmış. Gol atıp yemenin günah olduğu Fransa 2.liginde bu istatistiklere ulaşmış oyuncuyu aynı meblağlara bırakacaklarsa hemen alalım, ama ben bu rakamlara bırakabileceklerine pek ihtimal vermiyorum.

Kariyerinde orta saha olarak da oynamış bir oyuncu, daha sonra forvete evrilmiş. Bu enteresan bir durum mesela. Buradan şu çıkarımı yapabiliriz, bu adamda doğal gol sezgileri olabilir.


Tino Kadewere


Fatih Terim 2. yarı savunma arkasına koşu yapan arkadaşlar aramıza katılacak demişti, tanımladığı profile uygun bir oyuncu bu yüzden oyuncuyla kontak kurulmuş olması gayet olası.


Tino Kadewere


Fizik kalitesi olarak gayet yeterli bir oyuncu; hız, hızlanma, güç gibi özelliklere sahip. Fransa 2.liginde Le Hawre'ye transfer olan Umut Meraş'ın fiziki gelişimini göze alırsak Fransa 2.ligindeki oyuncuların bizim ligimizdekilerden daha iyi fiziğe sahip olabileceğini anlayabiliriz.

Umut Bozok da Ligue 2'de benzer bir performans sergilemiş daha sonra Ligue 1'de yeterli performansı gösterememiş ve yeniden Ligue 2'ye dönerek, "henüz ligue 1 seviyeleri için hazır değilim" demişti. Kadewere de ligue 2'de iyi işler yaptı ama gözü kapalı yüksek bonservis bedeli bağlanabilecek bir oyuncu değil.


Maç başına; 1.8 anahtar pas, 5 tehlikeli atak yaratma istatistikleri de göz kamaştırıcı.

Kadewere'nin zaafiyeti olarak hava hakimiyetini söyleyebiliriz, geriden oyun kurmada zaman zaman problem yaşayan Galatasaray bazen uzun paslarla topu rakip kaleye taşımayı tercih edebiliyor. Mesela Şenol Güneş kariyerinde kafa golü olmayan Talisca'ya kafa vurmayı öğretmişti, Kadewere'ye de benzer bir dokunuş gerekebilir.

Oyuncuyu yakından tanımamakla birlikte, Football Manager serilerinde göterildiği kadar kötü mental özelliklerde olduğunu düşünmüyorum. Pek ihtimal vermemekle birlikte eğer durum ciddiyse; Umut Meraş, Ertuğrul Ersoy gibi oyunculardan oyuncunun karakteri ile ilgili bilgiler alınabilir.

Diagne, Babel satılmadan Andone'nin de sözleşmesi dondurulmadan forvet hamlesi yapabileceğimizi düşünmüyorum.


Tino Kadewere


Kadewere'nin şuanki istatistikleri 2002'deki Drogba'nın Ligue 2'deki performansından çok daha önde, saç tarzına da bakarsak Drogba'yı örnek aldığını anlayabiliriz. Ligue 2 büyük liglere oyuncu yetiştirebiliyor, yani çok hafife alınacak bir yerde değil.

Kadewere'nin bu sezon attığı 17 golden 6 tanesi penaltılardan geldi, bu transfer gerçekleşirse oyuncunun geleceğine yapılmış bir yatırım olacak. Tabiki bu transferin faaliyete geçmesi için öncelikle elimizdeki oyuncuları pazarlayabilmemiz gerekli.

Falcao ile iyi ikili olabilirler bence, Falcao'da olmayan fiziksel özellikler bu arkadaşta mevcut, asist de yapabilen bir oyuncu, geçmiş yıllarda orta sahada eğitim aldığı varsayılırsa teknik özellikleri forvet oyuncusuna göre gayet yeterli.

Önümüzdeki günlerde 24 yaşına girecek, Avrupa için artık genç statüsünden çıkmış durumda ama bizim ligde Vedat Muriqi, Burak Yılmaz gibi oyuncuların da geç açıldığını varsayarsak bizim topraklar için genç oyuncu sayılır. Bu yaşına rağmen büyük bir ligde boy göstermemiş olması da soru işareti, gelişime açık bir oyuncu olduğunu düşünüyorum.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »