Henry Onyekuru : Pilav üstü kuru...

 henry Onyekuru

Onyekuru, 5 Haziran 1997 tarihinde Nijerya'da dünyaya geldi.
1.75 boyundaki sprinter kanat oyuncusu 2019/20 devre arası transfer döneminde Galatasaray'a katıldı.

Onyekuru ile çoğu Türk futbolsever Galatasaray forması giyerken tanıştı; ama gerçek futbol gurmeleri Onyekuru'nun Eupen'de yaptıklarını da takip ediyordu. Evet arkadaşlar, Onyekuru için Eupen maçı bile izlemiştim zamanında, Eupen'den sonra Everton'un yolunu tutan oyuncu Premier ligde çalışma izni alamayınca Anderlecht'e kiralandı, Anderlecht'te sezona fırtına gibi başlayan oyuncu ağır bir sakatlık geçirdi ve sezonu kapattı. Sakatlığına rağmen ertesi sezon Anderlecht tarafından yeniden kiralanmak istendi ama oyuncunun tercihi Galatasaray oldu.


Henry Onyekuru


Onyekuru 2018/19 sezonuna tutuk başladı, Galatasaray'ın sol kanadında Garry Rodrigues'in forma giyiyor olması da bunda etkendi. Taraftar Onyekuru'ya soğuk bakıyordu, ben ise Eupen'de 22 gol 9 asistlik performansına inanıyordum. Devre arasına kadar Onyekuru'dan randıman alamayan bir Galatasaray vardı, devre arası operasyonuyla Garyy Rodrigues'i satan Galatasaray'da Onyekuru'nun sol kanatta önü açılmıştı ve o da açıldı, sonrasını biliyorsunuz zaten...

Onyekuru geçen sezon Galatasaray'da sezonun ilk yarısında da düzenli forma şansı bulsa rahatlıkla 20'li golleri geçecekti, buna rağmen 14 gol 5 asistlik bir performans sergiledi ve büyük maçların neredeyse hepsinde sihirli dokunuşlar yaparak bu istatistiğe ulaştı.

2019/20 sezonunda ise Onyekuru'nun yokluğu Galatasaray için acı şekilde farkedildi, rakip kaleye taksit taksit giden bir Galatasaray vardı. Babel, Belhanda ve Feghouli rakip kaleye giderken çay kahve içiyordu neredeyse. Nitekim Fatih Terim de sorunu farketmiş olacak ki devre arası ilk transfer olarak Onyekuru'yu takıma dahil etti.

Onyekuru Monaco'da fazla forma şansı bulamadı, 3-5-2 formasyonu ile sahada olan Monaco'da Onyekuru'ya yer bulunamadı. Onyekuru sene başında da Galatasaray'a gelmek istemiş ama Everton tarafından Monaco'ya satılmıştı. 


Onyekuru


En tehlikeli aşklar yarım kalan aşklardır, yıllar sonra görürsün ve yeniden başlamak istersin. Galatasaray ile Onyekuru arasındaki bağı en iyi anlatabilecek durumlardan biri budur. Onyekuru, Galatasaray tribünlerinin tadını aldıktan sonra Monaco'ya uyum sağlayamamış olabilir çünkü Monaco şampiyonluğa yürürken bile 10 bin seyirci ortalamasıyla oynayan bir takım. Onyekuru da sıcakkanlı  duygusal biri olduğu için böyle bir bağ oluştu.

Nzonzi'nin sağlayamadığı aidiyeti bu çocuk yakaladı, tıpkı Denayer gibi... Eğer evlat kontenjanını verimli kullanmak istiyorsak, Onyekuru doğru seçim olacaktır.

Onyekuru Galatasaray'a gelmek için yemeden içmeden kesilmiş diye geyik yapıyorlardı, her şakanın %5'lik gerçeklik payı olduğunu varsayarsak, ben ikna oldum.

Onyekuru, Fatih Terim'i babası gibi görüyor. Florya'yı biliyor, uyu sorununu en kısa zamanda atlatacaktır. Transferinin erken bitmesi ve kampa katılması da ligin ilk yarısı forma şansı bulamayan bir oyuncu için çok önemli.

Onyekuru


Ligin 2. yarısında sağlıklı kalabilirse Onyekuru'dan 10 gol 5 asistlik performans bekliyorum, asist sayısındaki artış Falcao'nun da takımda olması :)

Onyekuru'nun koşularıyla açacağı alanı Saracchi'nin de olumlu kullanacağını düşünüyorum, bu sezon Nagatomo'yu bu kadar kötü gösteren etkenlerden biri de Onyekuru'nun olmayışıydı. Onyekuru gol sezgileri çok yüksek bir oyuncu, çok hızlı bir oyuncu, savunma arkasına savunulması çok mümkün olmayan sprintler atabiliyor, büyük maçlarda sahne alabilir. Takımın karakter seviyesini yukarılara çekecektir. Muslera, Falcao, Lemina diye başlayan listeye bir demirbaş daha eklendi.

Galatasaray'a hayırlı olsun, yuvana hoşgeldin evlat.


Onyekuru

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »