Hazırlık Maçı : 11.01.2020 Galatasaray - Adana Demirspor karşılaşması.


Galatasaray İstanbul'da sezon ortası hazırlık çalışmalarına başladıktan sonra, ikinci etap olarak Antalya'da kampa girdi ve burada 2 gün üst üste 2 hazırlık maçı oynadı. Rakipler göreceli olarak düşük seviyeliydi.

Hazırlık döneminde 2 maçta takımı 2'ye bölen Fatih Terim hoca oyunculara 45'er dakikalık süreler verdi. Oyuncuların daha uzun süre oynaması sakatlık sorununu beraberinde getirebilirdi. Hazırlık kampında takımın kapılar arkasında neye yönelik çalıştığını bilmediğimiz için keskin yorumlarda bulunmak doğru değil. Bu yüzden daha çok bireysel performanslar üzerinden gideceğim.

İlk yarı  11'i : Okan, Linnes, Ahmet, Marcao, Nagatomo- Belhanda, Seri- Feghouli, Ömer- Emre Akbaba, Falcao. Topa sahipken 4-2-3-1 top rakipteyken ise 4-4-2'ye benzer bir diziliş ile sahadaydık.

Okan: Pek fazla iş düşmedi, tabiki bizden kaynaklı bir durum değil rakip bir çok önemli fırsat yakaladı ama kaleyi bulabilecek beceriyi gösteremediler.

Linnes: 6 aylık aranın ardından kötü döndüğünü söyleyemeyiz, Mariano'nun iyi zamanlarındaki oyun kurma becerisini özleyeceğiz. Fizik olarak da diri göründü. 

Ahmet Çalık: Maalesef teknik açıdan kendini geliştiremedi, dan dun ileri top vurmaktan başka bir şey yaptığını göremedim. Karar verme konusunda ciddi sıkıntıları var, topu oyuna çok yavaş sokuyor, yanındaki adama bile pas atarken ağır çekimde göstere göstere oynuyor. Pozisyon alma ve savunma olarak da iyi olduğu söylenemez, akademideki genç çocuklara yazık cidden. Asla büyük takım oyuncusu değil, kapanan anadolu takımlarında oynayabilir.

Marcao: Zaman zaman oyun kurma konusunda ileriye doğru oynarken hatalı oyun kurdu, tabiki ilerde oynayan oyuncularla da alakalı bir durum bu. Çok fazla güven verdiği söylenemez. Geçen sezon devre arasından sonra üzerine koyarak devam etmişti, benzer bir senaryo bekliyorum.

Nagatomo : Bu kadar çok yabancı oyuncumuz varken neden hala denendiğini anlayamadığım oyuncu, Fatih hoca belki zorlu maçlar için Nagatomo'nun defansif özelliklerinden yararlanabilir miyim diye düşünüyordur ama takımın çok temel eksiklikleri varken Nagatomo'nun takımda kalması mucize olur. Ptt takımına karşı bile hücum yapamıyor.

Belhanda: Seri ile orta saha ikilisi olarak forma giydi ve takımda büyük defansif zaafiyeti oluşturdular. Özellikle deplasmanlarda böyle yumuşak bir orta saha tercihi intihar olur. Ofansif olarak da pek fark yaratamadığını söyleyebiliriz. Tamamen arada kalan bir oyuncu konumunda, ne 10 numara oynayabiliyor, ne 8 oynayabiliyor, ne çift 6'lı da oynayabiliyor. Maç içerisinde zaman zaman sağ kanata geçti ve bence orada da pek başarılı değildi. Yanında Donk veya Lemina ile orta sahada görmek de gerekebilir. Ama Selçuk ve Seri ile olmayacağına yemin edebilirim.

Seri : Konsantrasyon problemleri hala devam ediyor, her maç mutlaka ölümcül pas hataları yapıyor. Derinde oynadığı zaman pek verimli olabileceğini düşünmüyorum, defansif olarak da pek sağlam duramıyor. Lemina ile ikili oynarken 3. bölgeye bağlantı elemanı olarak daha iyi görüntü çizmişti. Keşke Jesse ve Onyekuru sahada olduğunda Seri'yi izleyebilsek, takım statik olduğunda en önemli meziyetlerini sergileyemiyor. Hazırlık maçı bile olsa daha iyi odaklanmasını beklerdim. Zaman zaman ilerde prese katıldı.

Feghouli: Geçen seneki gollerinden birini atmış olsa da iyi sinyaller verdiği söylenemez, yaklaşıl 15-20 dakika prese katıldı daha sonra defansif olarak saldı maçı yine. Ligin 2. yarısında en önemli kozlarımızdan biri olmasını bekleyeceğiz. Haftada 1 maç ile fiziksel olarak da toparlayacaktır ve kalitesini ortaya koyacaktır.

Ömer Bayram : Yaratıcılık olarak beklediğim seviyede olmasa da yine asistini yaptı, takım savunmasına yardımcı oluyor. İç saha maçlarında etkili olabilir. Takımda kendini üst seviyeye çıkaran nadir oyunculardan biri.

Emre Akbaba : Altay maçında biraz daha iyi görünmüştü, ofansif görevde olsa da ondan pres yapması isteniyor. Falcao ile uyum yakalayacaktır, geniş alanda daha etkili olabiliyor. Oynadıkça açılacağını düşünüyorum. Bizde neredeyse şut denemiyor.

Falcao: Maça etkili başlasa da ilk yarının sonlarına doğru fena şekilde top ezdi, fizik olarak hazır olmadığı için teknik meziyetlerini de gösteremiyor. Seri gibi maçı ciddiye almamış da olabilir.


İkinci yarı ise; Berk- Şener, Emin Bayram, Donk, Saracchi- Lemina, Selçuk- Jesse, Jimmy- Taylan, Adem 11 ile sahadaydık.

Berk : 1 tane çok kritik pas hatası yaptı ve neredeyse gol yediriyordu, oyun kurulumunda dikkatli olmalı.

Şener : Rezalet bir performans sergiledi, neredeyse tek olumlu hareketi yoktu, top kontrolleri başarısızdı, oyun kuramadı, defansif olarak kötüydü, bindirme yapamadı. Ben bu maç genelinde Şener'i hiç beğenmedim, maç içinde yine adelesini tutar gibi oldu. Performansı yerlerdeydi maalesef.

Emin: Maç tecrübesi kazandıkça daha iyiye gidecektir, ceza sahası içinde yediği kolay bir çalım vardı, bir de kaleciye geri pas atarken topu kalenin içine doğru gönderiyor. Kalecinin topu ıskalayacağını göz önünde bulundurarak geri paslarda topu kalenin dışına doğru göndermeli. Teknik olarak iyi.

Donk : Rakip takım çok etkili olmadığı için iyi görüntü verdi, ben her türlü şartta Donk'u orta sahada görmek istiyorum. Donk'un stoper oynadığı zorlu maçları gol yemeden zor tamamlarız.

Saracchi : Top ayağına yakışıyor, net değerlendirme yapabilmek için; tam takımla daha ciddi rakiplere karşı görmek gerekir. Galatasaray'ın şuan ki kadrosuna Robertson bile gelse fark yaratamaz.

Selçuk : Neden hala oynuyor anlayabilmiş değilim, yine ayakta kalamıyor. Fazla söze gerek yok.

Lemina: İleriye daha çok destek vermeye çalıştı, sorun Lemina'da değil onun yanındakilerde.

Jesse: Kendini pek gösteremedi, ama sprint yeteneği olduğunu belli etti. Ceza sahasında da net bir gol fırsatı yarattı, takıma uyum sağlaması gerekli. Takımın da Jesse'ye pas atması...

Jimmy: Çok etkili bir performansı yoktu, durağan bir tarzı var. 

Taylan: Taylan da pek kendini gösteremedi, 11'e girememesinin nedenlerinden biri antrenmanlardaki bu performanslar olabilir.

Adem: Falcao'nun 20 kat aşağısında maaşı var, prese neredeyse katılmadı. Geriye gelip pas alış verilerine girdi.

Emre Mor: Hala çok güçsüz, en önemli meziyeti çalım atmak ama çalım atamıyor. Öyle bir performans.

Galatasaray, Adana Demirspor'a topu fazla bıraktı. Tamam geçiş oyunu oynayacağız da topu da bu kadar unutmamalıyız, belki topla fazla çalışmadığımız için böyle göründü. Belki oyuncular yüklemelerden dolayı yorgundu. Galatasaray genel olarak pek tat vermedi, zaten oynayan oyuncular neredeyse ilk yarı ile aynı.
Galatasaray adına işlerin pek yolunda gittiğini düşünmüyorum. Bir şekilde eldeki oyuncuların performanslarını yükseltmemiz gerekiyor. 








Share this

Related Posts

Previous
Next Post »