Galatasaray- Antalyaspor Maç Sonu Analiz

galatasaray antalyaspor















Galatasaray- Antalyaspor karşılaşması için maç önünde çok detaylı bir analiz yapmıştım, Antalyaspor teknik direktörü Tomas'ın tercihleriyle ve Galatasaray'ın doğru oyunuyla, Galatasaray adına görkemli bir galibiyet oldu.

Galatasaray- Antalyaspor maç öncesi analizime buradan ulaşabilirsiniz : GS vs ANTALYASPOR

Testi kırıldıktan sonra yorum yapmak yerine maçtan önce rakip takımları analiz ederek beklentiye girmenin daha makul olduğuna inanıyorum. Tabi ki her maçtan sonra neleri olumlu yaptık nerelerde hatalar yaptık gerekli sonuçları da çıkarmamız lazım. Bazı durumlarda dünyanın en iyi analizini de yapsan; kalitesel, fiziksel ve mental yönden eksiklikler yüzünden istenilen sonuçların alınamayabileceği unutulmamalı.


galatasaray antalyaspor


Tomas kalede Ferhat yerine Boffin'i oynatarak doğru bir tercih yapmıştı ama; Diego, Aatif, Chissokko gibi oyuncuların maç kadrosuna dahil edilmemesi tam bir soru işareti. Hele ki Galatasaray deplasmanına Tarık Çamdal ile çıkmak tam bir skandal, as kadrodaki defans oyuncuları bile S.O.S veren Antalyaspor'da Diego yerine Salih Dursun tercihi de diğer büyük bir hataydı. 

Antalyaspor top rakipteyken savunmada 5-4-1 gibi dizilirken, topa sahip olduğu kısıtlı sürede ise 4-1-4-1 gibi oynamaya çalıştı. Aatıf'ın da kadroda olmamasıyla Antalyaspor ilerde top tutmakta zorlandı.
Galatasaray ise oyunu yavaşlatan oyunculardan arınmış bir 4-4-2 ile sahadaydı. Taylan Antalyalı Falcao'nun yanında mobil forvet oyuncusu gibi oynadı ki çok ekstra bir performans sergiledi. 

İlk yarıdan Galatasaray rakip ceza alanına 33 defa girmiş ve 4.9 XG beklentisi ile oynamıştı ki, tam tahmin ettiğimiz şekilde ilk yarıdan maç koptu. Tabi bu performansta bana kalırsa en etkili olan şey, Galatasaray takımının haftada 1 maça düşmüş olmasıydı, bu sebepten mütevellit Fatih hoca ve kurmaylarının da rakibin eksiklerine daha iyi odaklandığını düşünüyorum ve Antalyaspor teknik ekibinin hatalı tercihleriyle de bu sonuç kaçınılmaz oldu.

Feghouli ilk yarıda biraz dikkatli olsa hattrick yapabilirdi, Tarık Çamdal ise Mariano'yu yıldızlaştırdı, ilk 45 dakika bazında Mariano Feghouli ikilisi idmanda bile bu kadar rahat olamazlardı.


galatasaray antalyaspor


Falcao'nun fizik olarak hala tam hazır olmadığı net şekilde belli, ama diğer maçlara nazaran biraz daha efektif oynadı bugün. Formda bir Falcao'nun tekniği Türkiyedeki tüm 10 numaralardan daha iyidir aslında. Biz belki o eski Falcao'yu hiç izleyemeyeceğiz ama sakatlıklardan uzak bir Falcao her haliyle bu ligde fark yaratacaktır.

radamel falcao

Antalyaspor'da Nazım Sangare'ye heralde hiç hücuma çıkma dediler, ilk yarı rezalet bir Nazım Sangare performansı vardı, tabi ki içinde bulunduğu savunma hattının kaliteden yoksun olması onu da kötü etkilemiş olabilir ama bu maçı takip eden Şenol Güneş bile acaba Euro 2020'ye Zeki Çelik'in yedeği olarak Gökhan Gönül'ü mü götürsem diye düşünmüştür.

Muslera'ya pek iş düşmedi, ama illa eleştiri yapmak isteyen romantikler hala Muslera'nın topu oyuna olumlu sokamadığını tartışabilir.

Tarık Çamdal Galatasaray'dan ayrıldı ama Galatasaray'a zararı devam ediyor, Mariano'yu maçın yıldızlarından yaparak kafaları karıştırdı. 

Maç öncesinde Mariano ve Feghouli'nin önünde koridor var demiştim, gayet de verimli kullandılar orayı. Mariano haftada 1 maça düşünce fiziksel olarak da zorlanmadı.
Galatasaray'da orta sahada Seri'nin oynaması doğru bir tercihti, rakip takımın savunma zaafiyetlerini göz önüne alınca Seri'nin bu maçta fark yaratacağı çok belliydi.

Lemina'nın 90 dakikayı sağlıklı bir şekilde bitirmesi de önemli. Süper ligde; mevcut yetenek, fizik kalite ve oyun aklı olarak sağlıklı Lemina'dan daha iyi orta saha yok neredeyse. İkinci dönem kaç tane sağlıklı maç oynayabilecek tam bir belirsizlik. Seri'nin bu maçta oynaması ise ikinci dönem takımda kalacağına bir işaret olabilir, açıkçası devre arası transfer döneminde sıfır maliyete Seri'den daha kaliteli adam bulmamız imkansıza yakın.
Taylan Antalyalı çok özel bir performans sergiledi, Mert Hakan Yandaş'ın da transfer edilmesi durumunda bu rolde oynaması gerektiğini düşünüyorum.


falcao taylan antalyalı

İkinci yarı ise hem skor avantajı hem de zeminin durumundan dolayı Galatasaray maçı rölantiye aldı, tabiki Antalyaspor'un stoper Salih Dursun'u oyundan alıp Mukiaru'nun girmesiyle 4-2-3-1'e dönmesi de maçın dengelenmesi adına başka bir etkendi. Tarık Çamdal'ın önüne konumlanan Mukiaru en azından Galatasaray ataklarında rakibi karşılayarak ve hücumda daha fazla top tutarak bir nebze olsun takımını rahatlattı.

Ömer Bayram maç genelinde çok başarılı bir performans sergiledi, ancak Taylan Antalyalı ve Ömer Bayram gibi isimlerin banko Galatasaray oyuncusu olduğunu kabullenmemek gerekli, geniş kadroda bu tip oyuncularımız olması iyidir ama daha rekabetçi platformlarda daha büyük kalitelere ihtiyacımız olacak.

Marcao'ya maç özelinde bir parantez açılabilir, ilk yarı kusursuza yakın bir performans sergileyen oyuncu ikinci yarı klasikleşen hatalarına devam etti. Marcao arkası dönük oyuncuya faul yapma huyundan vazgeçmeli ve birkaç defa faul olmayan pozisyonlarda kendini yere bırakarak takımı zor duruma düşürdü. Teknik ekibin bu konularda Marcao'yu uyarması gerekli çünkü yarın öbür gün bu hareketler takımı şampiyonluktan edebilir.

Muhtemelen Nagatomo'nun veda maçı oldu, Fatih Terim'in 4-0'dan sonraki Emre Taşdemir- Nagatomo değişikliğinin amacı son defa Nagatomo'yu alkışlatmak olabilir.

Fark 4 olduktan sonra zeminin de kötüleşmesinden sonra acaba sakatlık riski olan Lemina yerine Emin Bayram'ı alıp, Donk'u orta sahaya Lemina'nın yerine çekebilir miyiz diye düşündüm ama teknik ekibin tercihi Emre Taşdemir'den yana oldu. Belki Emre Taşdemir maç başı ücretle anlaştıysa para kazansın diye de oyuna alınabiliyor olabilir.

fatih terim

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »