Okay Yokuşlu: Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı...

Okay Yokuşlu

Okay Yokuşlu, 9 Mart 1994 tarihinde İzmir’de doğdu.
Celta Vigo takımında forma giyen 1.91 boyundaki  milli oyuncu ön libero, orta saha ve yan mevki olarak da stoperde görev alabiliyor.
Okay Yokuşlu; Mert Hakan ve Emre Kılınç ile aynı yılda doğmuş, jenerasyon olarak aynı döneme aitler, eğer hepsi aynı anda transfer edilirse uyum süreçleri çok kolay olacaktır.

Okay, Celta Vigo’da 2019/20 sezonun başında dizinden yaşadığı sakatlık nedeniyle kaybettiği formasına kavuşmakta zorlandı, Roma’da Cengiz Ünder de benzer sorunu yaşamıştı. Kendi takımında forma şansı bulmakta zorlansa da Şenol Güneş tarafından Avrupa Şampiyonası elemelerinde forma şansı buldu.

Okay Yokuşlu daha önce de ligimizde Kayserispor, Trabzonspor forması giydiği için bu ligde neler yapabileceği az çok belli bir oyuncu.
Maç başına 2’den fazla top kapma, yine maç başı 2’den fazla top kesme istatistikleri ile oynayacağına garanti verebiliriz, maç başına 5’den fazla hava topu kazanma garantisi de var, %80 üzeri pas isabeti sağlar ama dribling, kilit pas ve hücum aksiyonlarında pek katkı verebileceğini düşünmüyorum. Topu 2. Bölgeden 3. Bölgeye sorunsuz aktarabilecek bir oyuncu.

Okay Yokuşlu

4-1-4-1’de ön libero olarak görev alabilir, 4-4-2’de orta saha ikilisinden biri olabilir, takım çok dara düşerse belli bir seviyenin üzerinde stoper performansı verebilir. Ne net bir set oyuncusu ne de geçiş oyuncusudur diyemeyiz.
Stoper’den bozma Fatih Aksoy’un bu ligde doğru oyun anlayışında neler yaptığını görüyoruz, Fatih Aksoy’un yaptığı her şeyi daha iyi yapabilecek bir oyuncu.

Yerli olması tabi ki bizim için en önemli avantajı, Nzonzi ile benzer özelliklere sahip bir oyuncu, yalnız Nzonzi’nin teknik özellikleri bir tık daha iyi seviyedeydi. Yabancı listesine 12 kişi yazabiliyoruz, her türlü yerli oyuncuya ihtiyacımız varken stoper ve orta sahayı yedekleyebilecek bir oyuncuya kesinlikle ihtiyacımız var.

Her ne kadar Galatasaray-Trabzonspor maçında Gomis’in golünde hata yapsa da gerektiğinde stoper oynayabilir, mesela iç sahadaki Anadolu takımları ile olan maçlarda stoperde gözü kapalı güvenilebilir.

Okay Yokuşlu

Hava toplarında fenomen bir oyuncu, duran top savunması ve duran top organizasyonlarında doğal olarak fark yaratacaktır. Orta sahada görev alırsa sürpriz ceza sahası koşularıyla kafa golleri atabilir.

Okay zaman zaman eksantrik hatalar yapabiliyor, bu basit hataların önüne geçmek için sürekli konsantre olarak maç içinde kalması sağlanmalı.
Okay Yokuşlu ikili mücadelelerde ayakta kalabilen bir oyuncu, güçlü bir oyuncu, kazandığı ikili mücadele sonucunda taraftarları havaya sokabilir. Sahaya karakter koyma konusunda eksiklik yaşayan takımlar için önemli bir oyuncu olabilir.

Maliyet açısından Galatasaray kadrosuna dahil edilebilir mi emin değilim, öncelikle kesinlikle çok yüksek maaş ve bonservis verilmemeli. Kiralanması gündeme gelebilir mi, evet ama Celta’dan kiraladığımız Emre Mor’un durumu ortadayken bize oyuncu verirler mi ?
Okay Euro 2020 için sürekli forma giyebileceği bir takıma gitmek isteyecektir; açıkçası Lemina ve Seri varken onların arkasında bekleyeceğini düşünüyorum, tabi ki forma rekabeti sağlayarak takıma olumlu katkı verecektir.

Fiziksel olarak geldiği nokta göz önüne alınırsa çalışkan bir oyuncu, çok genç yaşlarda piyasaya çıktığında yeteneği ile adından söz ettirirken şuan fizik gücü bunun önüne geçmiş gibi.

Okay Yokuşlu celta vigo


Bence Galatasaray geniş kadrosunda kesinlikle yer alması gereken bir oyuncu, Okay büyük takım oyuncusu değil diyenler olursa tabi ki saygı duyarım ama Lemina gibi sakatlanma eğilimi yüksek olan bir oyuncu varken ve kulübede Selçuk İnan beklerken bir daha düşünün derim. Emre Belözoğlu bile bu ligde sonradan oyuna girip oyunu tutabiliyorsa Okay da bu görevi pek ala yapabilir.
Okay hamlesiyle Nzonzi’den açılan orta sahada kullanacağımız yabancı oyuncu tercihini başka mevkilerde değerlendirebiliriz.

Taylan Antalyacılar da üzülmesin çünkü Taylan ile aynı mevkilerde oynayan bir oyuncu değil, beraber sahada kalmaları daha uygun olacaktır.
Son olarak Okay çok hızlı bir oyuncu değil, dar alanda da hantal sayılabilecek bir yapıda ama bizim hız özelliklerine kanat ve forvet pozisyonunda daha çok ihtiyacımız olacak, bu yüzden oynayacağı mevki itibariyle bazı defoları kabul edilebilir. Ayrıca topu hızlandırmanın oyuncuların hızından daha önemli olduğuna inanıyorum.

Celta Vigo'nun içinde bulunduğu durum göz önünde bulundurulursa bizim için fırsat transferi olabilir. Bu transfere olabildiğince geniş yelpazeden bakmak lazım. Zaten daha önce Fatih Terim'in daha önce beraber çalıştığı ve yakınen tanıdığı bir isim.

Okay Yokuşlu



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »