Xherdan Shaqiri : Elbet bir gün buluşacağız…


 xherdan shaqiri

Shaqiri : Elbet bir gün buluşacağız…

Galatasaray resmi sitesinde 2012 yılına ait Shaqiri Kap açıklaması hala duruyor.

galatasaray shaqiri

Galatasaray’da bir çok oyuncu yanlış zamanda gelen doğru insan olarak adledildi. Shaqiri transferinin de artık zamanının geldiğini düşünüyorum, şimdi değilse ne zaman ?

shaqiri galatasaray


Shaqiri ile ilk ilgilendiğimizde tecrübesiz sayılabilecek bir oyuncuydu ama köprünün altından çok sular aktı; bizde Fatih Terim ile yollar ayrılıp yeniden buluşana kadar o Bundesliga, Serie A ve Premier lig deneyimleri yaşadı. Shaqiri artık kariyerinin ustalık dönemine girdi, bu vakitten sonra geç kaldığımız her an bizim aleyhimizde işleyecektir.

liverpool shaqiri

Belki Melo gibi 2 sezon üst üste kiralamamız gerekecek ama sol kanatta Onyekuru gibi bir oyuncu yakalamışken, alternatif olarak Mert Hakan’ları Emre Kılınç’ları kovalıyorken hatta Emre Akbaba, Taylan gibi oyunculara sahipken sağ kanada da bir baş aktör gerekiyor. O isim belli, uzakta aramaya gerek yok…
Hedef santrafor için de gidilmesi gereken garanti seçenek belli : 
ARTEM DZYUBA (Dzyuba hakkındaki analizlerime buradan ulaşabilirsiniz.)

Shaqiri Liverpool’da forma giyemiyor diyenler olacaktır, sizlere şunun garantisini verebilirim Liverpool idmanları herhangi bir kulüpte her hafta maç oynamaktan daha fazla geliştiricidir.

shaqiri galatasaray


Shaqiri belki bu sezon gelmek istemeyebilir çünkü Liverpool’un 29 senelik şampiyonluk hasreti bu sene bitecek gibi görünüyor ve Shaqiri yeterince forma giymese bile bu efsane kadronun içinde yer almak isteyebilir. Öyle bir durumda Shaqiri ile söz kesilip sene sonu imzalar atılabilir. Tabi ki elimizde Feghouli varken bu transfer mümkün değil.

Liverpool’un ultra sıkışık fikstürüne rağmen yeterince forma şansı bulamayan Shaqiri, Minamino transferinden sonra gözden çıkarılabilir noktaya gelebilir. Bir çok takım Shaqiri için yoklama yapacaktır, bir oyuncuyu bin takım ister ama neden alan takım biz olmayalım?

basel shaqiri


Özel yetenek, teknik, top kontrolü, orta kalitesi, oyun görüşü, pas kalitesi, hız, hızlanma, çeviklik, güç, topsuz oyun ve Arnavut asıllı olmasından kaynaklanan karakteristik özellikler baz alındığında full artı full paket bir oyuncu gibi görünüyor. Guardiola ve Klopp için yeterli olmayabilir ama bizler için fazlasıyla yeterli bir oyuncu.
Shaqiri etnik köken bakımından da Türklere yakın bir oyuncu, Türk kültürünü yakından bildiğini düşünüyorum. Eğer doğru zamanda anlaşma yapılırsa Shaqiri ile Galatasaray arasında win&win tarzı bir ilişki olacak. Shaqiri'nin ilgiye ihtiyacı var, yıldız olduğuna inandırılması gerekiyor bunu yapacak kişi de Galatasaray'ın başında mevcut ve bence Shaqiri de bunu biliyor. Belki de hayatı boyunca üvey evlat muamelesi gördü, gittiği takımlarda rotasyon oyuncusu oldu, Arnavut asıllı olduğu için Milli takım ile arası hiçbir zaman çok iyi olmadı, Galatasaray Shaqiri için çok özel bir yuva olacaktır.

shaqiri


Adam markajı ve hava topları Shaqiri’nin zayıf noktaları, tabi ki bu eksiklikleri de diğer arkadaşlarının kapatması lazım, çünkü futbol bir takım oyunu ve birbirini tamamlayacak oyuncuları buluşturmamız lazım.

Shaqiri gelmez demesin kimse, çünkü zamanında Kewellar, Podolskiler, Sneijderler geldi bu takıma, kendimizi o kadar da hafife almamalıyız.

Shaqiri ile her türlü oyunu oynayabiliriz; pozisyon oyunu, geçiş oyunu, kapanan takımları açma her türlü yol var. Shaqiri konusundaki tek tereddüt sağlıklı olup olmamasıdır bence. Hedefi olan takımlar tamamen genç oyunculardan kurulmaz, araya dengeyi sağlayabilecek oyuncular da serpiştirmemiz lazım.

fifa shaqiri


Mert Hakan ve Emre Kılınç’ı hangi beklentilerle kadroya dahil edebileceğimizi puzzle’ın parçaları gibi anlatmıştım. 2020/2021 sezonu için benim bir hayalim var, ilerideki 4’lü Onyekuru, Falcao, Dzyuba, Shaqiri alternatif yerli oyuncular Mert Hakan, Emre Kılınç, Ömer Bayram, Jesse Sekidika, Taylan Antalyalı tabi ki Taylan ve Mert Hakan’ı ben gezgin forvet olarak nitelendiriyorum.

stoke shaqiri





Share this

Related Posts

Previous
Next Post »